Kwalifikacje

Podziel się

Tu możesz zobaczyć, jakie mam kwalifikacje, w jakich konferencjach i szkoleniach brałam udział,a także jak wygląda moja aktywność edukacyjna. Staram się na bieżąco aktualizować tę listę, poniższa to stan na rok 2017:

  • Ukończyłam studia magisterskie (dyplom z wyróżnieniem) oraz studia podyplomowe na Uniwersytecie Warszawskim
  • Posiadam uprawnienia do wykonywania zawodu dietetyka
  • Ukończyłam liczne szkolenia z zakresu dietetyki, dietoterapii, pracy ze stresem
    Dietoterapia w praktyce, poziomy I, II, III, IV,  prowadzące: Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak-Kasica (MedFood)
    Mikroflora jelitowa i nietolerancje pokarmowe, poziom I i II, prowadzący: dr Patrycja Szachta, Łukasz Sieńczewski, Małgorzata Drobczyńska (Vitaimmun)
    Dietetyka i suplementacja, poziom I, prowadzący: Jakub Mauricz
    Psychosomatyka I. Wpływ stresu i sposobu myślenia na zdrowie, prowadzący: Rafał Daniluk
    Psychosomatyka II. Wpływ stresu i sposobu myślenia na zdrowie, prowadzący: Rafał Daniluk
    Immunodiagnostyka nietolerancji pokarmowej, Cambridge Diagnostics Polska
    Kompleksowe podejście do pracy dietetyka, ALAB Laboratoria
    Diagnostyka zaburzeń jelitowych, ALAB Laboratoria
    Zdrowe dziecko – wychowaj zdrowego dorosłego, prowadzące: Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak (SanDiet)
    Od jelit do mózgu i z powrotem, część I i II, prowadzące: Justyna Posłuszna, Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak (SanDiet)
    Nowe oblicze autyzmu. Grzyby, bakterie, pasożyty i nietolerancje pokarmowe – czy taka diagnostyka w autyzmie ma sens?, prowadzący: dr Patrycja Szachta, Alicja Brodowiak, Małgorzata Drobczyńska (Vitaimmun)
    Dieta paleo w teorii i praktyce, prowadzący: Monika Skuza (Tłuste Życie), Dawid Białowąs (BarbellKitchen)
    Czy bać się pasożytów? Schorzenia pasożytnicze w teorii i praktyce, (jako uczestnik i współorganizator), prowadząca: dr Dorota Kalwajt
    Dieta Autoimmunologiczna (AIP), Klub Medycyny Funkcjonalnej
    Metabolic Disorders, Level: Trzymam dietę, ale nie mogę schudnąć, prowadzące: Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak (SanDiet)
  • Uczestniczyłam w licznych konferencjach medycznych i dietetycznych
    Mikrobiota 2015. Znaczenie prawidłowej mikroflory przewodu pokarmowego, organizator: Instytut Mikroekologii
    I Ogólnopolski Kongres Dietetyki i Medycyny Funkcjonalnej: Dietetyka i medycyna, czyli interdyscyplinarny klucz do zdrowia, organizator: GRMed
    II Narodowy Kongres Nowatorskie metody leczenia nadwagi i otyłości, organizator: FOOD FORUM
    VIII Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, organizator: Warszawski Uniwersytet Medyczny
    Hashimoto: Choroba ogólnoustrojowa – leczenie przyczynowe, organizator: Fundacja Jak Motyl
    Współwystępowanie chorób autoimmunologicznych i przewlekłych infekcji, organizator: Fundacja Jak Motyl
    Choroby autoimmunologiczne (Hashimoto i inne) a/i pasożyty – nasi chciani i niechciani lokatorzy, organizator: Fundacja Jak Motyl
    Diety autoimmunologiczne, czyli leczenie na poziomie komórkowym, Targi The Healing Diet
    Nie dam się kleszczom, czyli jak zapobiegać ukąszeniom przez kleszcze i co robić po ukąszeniu, prowadzący: dr Wojciech Ozimek
  • Jestem współautorką artykułu na temat SIBO w czasopiśmie branżowym FOOD FORUM (3/2016)
  • Regularnie biorę udział w szkoleniach stacjonarnych i online (webinariach), również jako osoba prowadząca :) (Webinaria o SIBO i o diecie w SIBO)
  • Mam ogromne doświadczenie w pracy z pacjentami, szczególnie cierpiącymi na SIBO i zespół jelita nadwrażliwego, celiakię, choroby zapalne jelit i inne schorzenia pośrednio lub bezpośrednio związane z układem pokarmowym. Mam także doświadczenie w objaśnianiu związków między stanem ciała, a stanem ducha. Wszak nasz organizm to system Naczyń Połączonych :)
  • Wciąż się dokształcam i poszerzam swoją wiedzę :)

Moje certyfikaty obejrzysz tutaj.

Agata Dąbrowska

Dietoterapeutka, autorka bloga Naczynia Połączone. Pracuje z podopiecznymi w oparciu o Evidence Based Medicine, skupiając się na pomocy osobom dotkniętym różnego rodzaju problemami jelitowymi, między innymi przerostem bakteryjnym w jelicie cienkim (SIBO), zespołem jelita drażliwego, dysbiozą, celiakią, wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego, mikroskopowymi zapaleniami jelit czy chorobą Leśniowskiego-Crohna.